Vi tilbyder

Kiropraktik

​En kiropraktor er en autoriseret sundhedsperson, der beskæftiger sig med undersøgelse, diagnosticering, behandling og forebyggelse af smertetilstande og nedsat funktion i muskel- og skeletsystemet. 

Kiropraktoruddannelsen er en 5-årig kandidatuddannelse efterfulgt af en 1-årig turnusuddannelse, som giver kiropraktoren selvstændigt virke. Kiropraktoren er autoriseret sundhedspersonale i det danske sundhedssystem, ligesom din egen læge, speciallæger, tandlæger og fysioterapeuter.

Muskel- og skeletsmerter kan forekomme i alle dele af livet. Vi tilbyder derfor kiropraktik til alle aldersgrupper. Vi ser derfor både spædbørn, børn, unge, voksne og ældre i klinikken. Vi bestræber os på at tilrettelægge behandling og håndtering til den enkelte, så du altid føler dig tryg og i gode hænder, når du besøger os. 

Hvis du har brug for at blive set, undersøgt og behandlet af en kiropraktor, kan du henvende dig direkte. Du behøver altså ikke en henvisning fra din egen læge eller en speciallæge.

Kiropraktoren er uddannet – og forpligtet – til selvstændigt at undersøge og diagnosticere din problematik. Kiropraktoren har også mulighed for at tage røntgen af dig i klinikken eller henvise dig til en MR-scanning i det offentlige, hvis dette er nødvendigt.

Hvis der er behov for undersøgelser, som kiropraktoren ikke selv kan varetage, eller en anden behandling er påkrævet, vil kiropraktoren hjælpe dig videre. Dette vil typisk være til din egen læge. Hvis du aftaler det med kiropraktor, vil din egen læge blive orienteret om din problematik. 

En kiropraktor har en stor værktøjskasse af behandlingsmuligheder til håndtering af smerter i muskler og led. 

Hvorfor siger det knæk?

Når leddet er spændt og har svært ved at bevæge sig, ophober der sig en luftart inde i leddet. Når kiropraktoren trykker på leddet for at genskabe bevægelighed og funktion kan der forekomme en knæklyd. 

Denne form for “knæk-behandling” kaldes en manipulation. Når ledet giver lyd fra sig, kaldes det en kavitation.

Det er ikke nødvendigt, at leddet siger knæk, for at behandlingen virker. Du vil altså også kunne opleve en positiv effekt af behandling, selvom det ikke siger knæk.

Hvad kan jeg forvente efter kiropraktisk behandling?

De fleste vil opleve en umiddelbar lindring og en følelse af bedre bevægelighed.

Nogle vil opleve ømhed og træthed efter behandlingen, og der kan være en kortvarig forbigående opblussen af smerter. Dette er helt normale, forventelige og ufarlige reaktioner på behandlingen, som ofte vil aftage efter 24-48 timer.​

Det er vigtigt for os, at du altid føler dig tryg. Hvis du bliver nervøs eller usikker i forbindelse med eller efter din behandling hos kiropraktor, er du altid velkommen til at kontakte klinikken. Her vil vi tage stilling til din situation og reaktion. 

Første besøg​

Vi sætter god tid af til at forstå dig, så vi kan hjælpe dig bedst muligt.

Ved hver behandling bedes du medbringe dit sundhedskort. Ved første konsultation vil vi meget gerne have dig til at udfylde et spørgeskema forud for konsultationen med kiropraktoren – dette kan downloades og udfyldes på forhånd. 

Ellers kan du møde 10 minutter før aftalte tid og udfylde skemaet i venteværelset. Du kan finde spørgeskemaet i linket herunder. 


Download link: Spørgeskema ny patient

Kiropraktoren vil starte med at lytte til, hvad du ønsker hjælp med. Kiropraktoren spørger bl.a. ind til dit problem, tidligere tilfælde med smerter, hvad der lindrer/forværrer dine smerter og din generelle helbredstilstand. Disse oplysninger er vigtige for, at kiropraktoren bedst muligt kan skræddersy hjælp til netop din situation.

Efter din samtale vil kiropraktoren undersøge dig grundigt. Den kliniske undersøgelse består i en grundig undersøgelse af led og muskler og vil i mange tilfælde også inkludere en neurologisk undersøgelse samt måling af blodtryk og puls.​

Røntgen og scanning

Røntgenundersøgelse:

Kiropraktoren er uddannet og har lov til at tage røntgenbilleder af dig, såfremt det findes nødvendigt i din situation. I klinikken har vi digitalt røntgen, hvilket giver os mulighed for, enten samme dag eller indenfor få dage, at tage et røntgenbillede af dig.

Hvis kiropraktoren finder det nødvendigt for at henvise dig til en scanning af muskler og led, er dette også muligt, da kiropraktoren har henvisningsret til det offentliges scanningsystem.

Det er ikke altid nødvendigt at tage røntgen eller scanning forud for en behandling. Dette vurderer kiropraktoren ud fra din sygehistorie og undersøgelse. 

Vi arbejder efter og følger de gældende nationale kliniske retningslinjer for, hvornår det er nødvendigt at undersøge dig med enten røntgen eller scanning. 

Røntgen vs. scanning:

Røntgenundersøgelsen kan vise, om der fx er slidforandringer, knoglebrud, skævheder, frem- eller tilbage glidninger af hvirvler og knoglemetastaser. Røntgenbilleder kan ikke vise diskusprolapser.

Hvis der er mistanke om påvirkning af nerverne, fx en diskusprolaps eller skader i kroppens bløddele eller i nogle tilfælde med knogleforandringer på knoglerne, kan det være nødvendigt, at der henvises til og laves en scanning. 

En MR-scanning vil kunne vise både nerver, muskler og knogler.

Hvis du er i tvivl om din situation, kan du altid spørge din kiropraktor. 

Behandlinger hos en kiropraktor består af flere elementer​

Kiropraktisk manipulationsbehandling

Behandling af muskler og led med stræk, herunder MET (muscle energy tecniqe) og mobilisering

Bløddelsbehandling

Dry needling (en form for akupunktur)

Øvelser/genoptræning

Forebyggelse

Information og rådgivning

Gode råd ved akutte smerter

Du skal holde dig i bevægelse, så meget du kan indenfor din smertegrænse. Variation mellem at ligge, stå og gå er en god ide.

Benyt kuldebehandling. Brug evt. en pose frosne ærter. Isen må ikke placeres direkte på huden – placer et klæde mellem huden og isposen, benyt fx. et viskestykke eller et pudebetræk. Placer isen på eksempelvis ryggen og lad det ligge i 15-20 min. Vent 1 time og gentag.​

Det kan være en god ide at dæmpe sine smerter med smertestillende medicin. Start altid med almindelige håndkøbspræparater som Panodil, Pinex eller Ipren. Vær altid sikker på, hvad det er for nogle piller, du tager.

Husk at læse indlægssedlen før brug. Er du i tvivl eller har behov for vejledning og hjælp, anbefaler vi, at du taler med din egen læge eller søger råd på apoteket.​

CARINA S.

​Tak for en super professionel behandling af Sigga ifbm diskusprolaps i nakken! Du har gjort livet meget lettere 😘


Charlotte A.

​dygtige kiropraktorer, der altid har tid til dig.


Pernille L.

Yderst kompetent behandling, høj service, hyggelige omgivelser, perfekt beliggenhed og parkeringsforhold - og de sødeste mennesker

Stol trygt på vores skønne klienter​

Se flere anmeldelser på ​

Følg med på Instagram​

Firmanavn

​Aurehøjklinikken
​center for kiropraktik ApS

CVR: 34606307

Adresse

​Hans Bekkevolds Alle 2b 1.
​Sal, 2900 Hellerup.

Find vej

Klinikkens åbningstider​

Mandag​ - Torsdag

08:00 - 18:00​

Fredag

08:00 - 15:00​

Lørdag + Søndag

Lukket

Telefonen er åben i klinikkens åbningstid. Ring og bestil tid eller book online.​

Har du spørgsmål til os? Skriv til os her!

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Følg os på

facebook

Følg os på

instagram

  Følg med på Facebook