Vi tilbyder

Kiropraktik til baby og børn

Behandling af børn og babyer

Forældre står ofte uforstående over for det faktum, at børn rent faktisk kan lide af nakke- og/eller rygsmerter. De kan fejlagtigt tro, at et spædbarn græder pga. kolik og mavesmerter, eller hos det større barn, at det drejer sig om vokseværk.

Det sker oftere, end vi tror, at børn har brug for en kiropraktors hjælp. Faktisk bliver cirka 20% af alle børn i Danmark undersøgt hos en kiropraktor, inden de er fyldt 1 år. Det svarer til hvert femte barn.

Nogle børn kan i en kortere eller længere periode have klaget over smerter i nakken, ryggen eller hovedet. 

Årsagerne til smerterne kan bl.a. skyldes bygningsfejl i bevægeapparatet som f.eks. skæv ryg, eller det kan skyldes forkerte arbejdsstillinger i skolen og foran computeren. 

En kiropraktormed speciale i at undersøge og vurdere børn vil kunne hjælpe jer med at vurdere årsagen til smerterne og derved finde frem til den rette behandling. Hos Aurehøj Klinikken er vi de specialister, I leder efter – vi tilbyder nemlig kiropraktik til børn i alle aldre fra baby til de større børn. Alle typer behandling og undersøgelse tilpasses selvfølgelig kroppens størrelse og alder. F.eks. vil behandling af babyer ofte ligne noget, der minder om stræk og massage. 

Vores klinik har en central placering i Hellerup kun 10 minutters kørsel fra Gentofte, Østerbro, Nordhavn og omegn, så du nemt kan komme til og fra klinikken.

Herunder kan du læse mere om, hvordan kiropraktik til baby kan tilpasses dit barn, samt hvordan vi kan hjælpe og vejlede både børn og forældre. 

Hvordan kan kiropraktik til baby og børn hjælpe?

Et spædbarn kan ikke selv udtrykke, hvad der er galt, eller hvor de har ondt. Derudover er alle spædbørn forskellige og kan udtrykke deres klager forskelligt. Som nybagte forældre kan det være svært at vurdere, hvad der er normalt og unormalt for sit barn.

Forskning har vist, at børn op til omkring 12-14 år kan have svært ved at give udtryk for, hvor eller hvordan de har ondt. Disse børn vil have en tendens til at klage over ondt i maven eller pege på maven, når man spørger dem, hvor det gør ondt, også selvom de egentlig har ondt i f.eks. muskler og led. Kiropraktoren med erfaring i håndtering af børn er opmærksom på dette og benytter kommunikationsværktøjer og modeller, som kan hjælpe barnet med at udtrykke sig, så vi derved bedst kan hjælpe barnet. 

Nedenfor kan du se en liste over de problematikker, vi kan hjælpe med, som også er de hyppigste årsager til, at spædbørn kommer til kiropraktor:

 • Kolik
 • Gråd
 • Nakkedrejning, f.eks. grundet favorit nakkedrejning
 • Asymmetrisk eller fladt baghoved. f.eks. grundet favorit nakkedrejninger
 • Manglende lyst eller evne til at ligge på maven
 • Behov for vuggeviser og/eller bevægelse for at finde ro
 • Ammeproblemer
 • Motoriske udfordringer
 • Barnet når ikke sine motoriske milepæle
 • Unormale bevægemønstre
 • Hovedpine
 • Mavesmerter

​Kolik

Kolik er en af de væsentligste årsager til, at forældre opsøger kiropraktisk hjælp til deres barn. Det er i denne sammenhæng vigtigt at forstå, at kolik blot er defineret som unormalt, hyppigt og intenst grådmønster, og at gråden kan have mange forskellige årsager. 

Du kan læse mere om behandling af kolik hos spædbørn her. Da barnet ikke selv kan give udtryk for, hvad der generer dem, kan det være en god ide at få en kiropraktor til at undersøge barnet for spændinger i muskler og/eller led. Hvis gråden skyldes gener i muskler og led, kan kiropraktisk behandling have god effekt.

Hvordan foregår behandlingen?

Aurehøj Klinikken tilpasser den kiropraktiske behandling efter barnets størrelse, alder og udfordringer. Hos os bliver der altid sat god tid af til behandlingen, så der er gode forudsætninger for, at det bliver en god oplevelse for alle parter – og vigtigst af alt for barnet.

Uanset alder vil barnet altid blive undersøgt forud for en evt. behandling. Vi vil undersøge hele bevægeapparatet samt reflekser og motorik. Hvis vi vurderer, at der er behov for kiropraktisk behandling, vil vi inden behandlingen forklare, hvad der kommer til at ske, og hvad vi forventer at få ud af behandlingen.

Kiropraktik til baby og børn kan indebære manuel behandling, der gives med hænderne, og som rettes mod muskler og led med henblik på at øge bevægeligheden og dermed funktionen af kroppens led og muskler.

Et spædbarns muskulatur og skelet er væsentligt anderledes end den voksne patients, hvorfor behandlingen er betydeligt blidere, end man kender det fra voksne. 

​Asymmetriske eller flade baghoveder på spædbørn

Når et barn fødes, består kroppens knogler primært af brusk. Spædbarnets kranie er derfor eftergiveligt og blødt, hvilket betyder, at det over tid kan tage form efter det underlag, det påvirkes af. Hvis spædbarnet kun kan se til den ene side, kan kraniet blive skævt. Det kan også ske, at barnets baghoved bliver fladt, hvis det kun ligger og ser lige op. 

Asymmetriske eller flade baghoveder på spædbørn er en situation, der ofte kan undgås, hvis kiropraktisk behandling igangsættes i tide, så kraniet ikke når at tage form af, at barnet ikke selv kan rotere hovedet fra side til side. 

Du kan som forældre være opmærksom på, om dit barn ser til begge sider, både når det sover og er vågent. Et spædbarn skal kunne lægge kinden helt ned til underlaget på begge sider uden at give tegn på gener eller ubehag. Du kan f.eks tage et stykke legetøj og holde det ca. 40 cm. ud fra barnets hoved, mens det ligger på ryggen. Du prøver først, om barnet vil følge legetøjet til den ene side og derefter til den anden side. Hvis barnet viser tegn på ubehag eller ikke følger dig og/eller legetøjet, kan det være tegn på spændinger i muskler og led, og det vil i denne situation være en god ide at lade en kiropraktor undersøge barnet. 

Nakkedrejninger

Favorit nakkedrejninger eller fastlåste stillinger i nakken kan ofte skyldes spændinger i muskler og led. Det kan bedst beskrives som hold i nakken. Hos nogle spædbørn og børn er dette opstået ved lejringen i maven eller under selve fødslen. Favorit nakkedrejning kan også komme til udtryk som ammeproblemer, eller ved at spædbarnet har et favoritbryst. Du kan selv holde øje med, om dit barn kan dreje hovedet til begge sider, når det ligger fladt på ryggen, f.eks. når det sover, eller når I træner mavetid.

Ammeproblemer

Kiropraktisk behandling kan hjælpe på ammeproblemer, hvis årsagen til problemerne findes i muskel- og ledspændingerne hos barnet. En kiropraktor til baby og børn kan undersøge, om dit barn har spændinger, som kan være årsag til jeres ammeproblematik. Hos Aurehøj Klinikken vil vi lave en grundig undersøgelse af hele barnets bevægeapparat, reflekser, mundhule – herunder vurdering af tunge- og læbebånd – samt vurdering af barnets motoriske formåen for bedst at kunne vejlede og hjælpe jer. 

Efter undersøgelse og behandling vil der være tid til rådgivning og vejledning. Rådgivningen vil ofte tage udgangspunkt i bevægeapparatets funktion og inkludere råd om lejring, bevægelse, motorisk udvikling og evt. hjemmeøvelser med barnet.

Efter behandlingen vil dit barn kunne opleve træthed, sult, tørst og ændrede afføringsmønstre. Det kan også ske, at dit barn bliver mere pylret efter behandlingen. Dette vil dog normalt aftage, så snart barnet har fået spist og sovet. 

De mest almindelige bivirkninger ved kiropraktisk behandling af børn er forbigående symptomer som træthed, rødme, irritation og bradykardi (langsom puls).

Book en tid til dit barn i dag

Hvis du er i tvivl, om dit barn har behov for kiropraktik, er du meget velkommen til at kontakte os – så vil en af klinikkens børne- og babybehandlere hjælpe jer. 

Hos Aurehøj Klinikken står vi klar med erfarne hænder og rådgivning.​

CARINA S.

​Tak for en super professionel behandling af Sigga ifbm diskusprolaps i nakken! Du har gjort livet meget lettere 😘


Charlotte A.

​dygtige kiropraktorer, der altid har tid til dig.


Pernille L.

Yderst kompetent behandling, høj service, hyggelige omgivelser, perfekt beliggenhed og parkeringsforhold - og de sødeste mennesker

Stol trygt på vores skønne klienter​

Se flere anmeldelser på ​

Følg med på Instagram​

Firmanavn

​Aurehøjklinikken
​center for kiropraktik ApS

CVR: 34606307

Adresse

​Hans Bekkevolds Alle 2b 1.
​Sal, 2900 Hellerup.

Find vej

Klinikkens åbningstider​

Mandag​ - Torsdag

08:00 - 18:00​

Fredag

08:00 - 15:00​

Lørdag + Søndag

Lukket

Telefonen er åben i klinikkens åbningstid. Ring og bestil tid eller book online.​

Har du spørgsmål til os? Skriv til os her!

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Følg os på

facebook

Følg os på

instagram

  Følg med på Facebook