Behandling af børn

Hvorfor skal børn til kiropraktoren?

Behovet for kiropraktisk behandling kan opstå i alle aldersgrupper. For eksempel har børn oftere end ventet brug for kiropraktorens hjælp.

Forældre står ofte uforstående overfor det faktum, at børn rent faktisk kan lide af nakke- og/eller rygsmerter. De tror højst at det drejer sig om vokseværk, og har svært ved at se en sammenhæng.

Derfor kan det være vanskeligt for forældrene at se hvordan en kiropraktor kan hjælpe deres barn. Heldigvis forholder det sig sådan, at børn i de fleste sygdomstilfælde bliver raske indenfor meget kort tid.

Generelt set har børn en god respons på kiropraktisk behandling, hvor effekten strækker sig fra at afhjælpe led- og muskelsmerter til også at have en positiv effekt på bl.a. manglende koncentration, hovedpine, koliksmerter.

Det hænder, at et barn gennem en længere periode klager over nakke- og/eller rygsmerter. Årsagen hertil skyldes ofte et fald, ensidig arbejdsstilling i skolen eller foran computeren, manglende fysisk aktivitet eller virkninger af bygningsfejl i bevægeapparatet.

Den manuelle behandling er i princippet den samme som hos voksne, blot tilpasset den mindre størrelse. Behandling har ingen bivirkninger og gør ikke ondt på barnet.

Inden behandling undersøges barnets led, muskler og reflekser.

Asymmetriske baghoveder på spædbørn er en situation, der ofte kan undgås, hvis kiropraktisk behandling igangsættes i tide.